22 Ağustos 2012 Çarşamba

The Casual Vacancy"- J.K. Rowling

J.K. Rowling'in yeni kitabı açıklandı.Harry Potter'ın yazarı J.K Rowling'in yeni kitabı 27 Eylül tarihinde raflarda yerini alacağı söyleniyor.Little Brown Okuma grubuna göre kitabın ismi The Casual Vacancy".Ayrıca kitabın kara mizah içerdiği söylentiler arasında...Kitabın içeriğini sizler için araştırdırdım.Bu kitabı kesinlikle okumalıyım listeme eklemeyi planlıyorum.Kitabı okuduktan sonra eleştirmeyi düşünüyorum.Şunu da belirteyim ben bir Harry Potter hayranıyım.Yani bu kitaptan çok ümitliyim.Ve işte sizin için özeti;
"Kırklı yaşlardaki Barry Fairweather'ın beklenmedik ölümü, küçük Pagford kasabasını hayretler içerisinde bırakmıştı.

Dışarıdan bakanlara parke taşlı pazaryeri ve tarihi manastırıyla sıradan bir taşra kasabası gibi görünen Pagford'un kırsal perdesinin ardında amansız bir savaş yatıyordu.

Zenginle fakirin savaşı, gençlerin ebeveynleriyle savaşı, kadınların kocalarıyla savaşı, öğretmenlerin öğrencileriyle savaşı derken Pagford değme savaş alanlarına taş çıkartıyordu. 

Lakin bu savaşların hiçbirisi Barry'nin semt konseyinin bir sandalyesini boş kılmasıyla alevlenen çatışmanın yanına bile yaklaşamazdı. Tutku, ikiyüzlülük ve beklenmedik yol ayrımlarıyla bu seçim savaşından kimin muzaffer çıkacağını kim bilebilir?"



Hiç yorum yok: